Limesockerkaka med kokos

Limesockerkaka med kokos

Av:
60 min
14 bitar
Recept på glutenfri sockerkaka med smak av kokos och lime.
Annons

Ingredienser

    1. 2 st ägg
    2. 2 dl strösocker
    3. 75 g smör eller margarin
    4. 2 dl rismjöl
    5. 1 dl kokosflingor
    6. 1 dl Maizena majsstärkelse
    7. 2 msk psylliumfröskal
    8. 2 tsk bakpulver
    9. 1,5 msk vaniljsocker
    10. 1/2 dl standardmjölk
    11. 1 st limefrukt, rivet skal
    12. 1/2 st limefrukt, saften
  1. Glasyr

    1. 200 g florsocker
    2. 2 msk limejuice
    3. 1 msk vatten
  2. Garnering

    1. limeskivor
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt.

    3. 3.

      Smält matfettet och blanda ner i smeten tillsamman med resten av ingredienserna.

    4. 4.

      Häll smeten i en smord och bröad form på ca 1,5 liter. Använd glutenfritt ströbröd.

    5. 5.

      Grädda i ugnens mitt ca 35-40 minuter, använd en sticka för att se om den är klar. Ta ut kakan, stjälp upp och låt svalna under formen.

    6. 6.

      Blanda samman ingredienserna till glasyren. Värm upp i en kastrull till 40 grader och häll över kakan.

    7. 7.

      Garnera med skivade limeskivor och sikta över florsocker vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?