Limepaj med marängtopp

Limepaj med marängtopp

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
75 min
4 portioner
En härlig paj med smak av lime, pistasch och maräng avslutar en god middag.
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 50 g pistaschmandel
    2. 3 1/2 dl vetemjöl
    3. 125 g smör
    4. 1 krm salt
  1. Fyllning:

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 2 dl strösocker
    4. 4 st ekologiska lime (skal och saft)
  2. Maräng:

    1. 5 st äggvitor
    2. 1 1/2 dl strösocker
    3. 1 tsk pressad lime eller citron
  3. Dekoration:

    1. 3–4 msk kokosflagor
    2. 1 st ekologisk lime (rivet skal)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Kör pistaschmandeln i matberedare till grova smulor. Lägg i mjöl, smör och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut degen i fyra portionspajformar, helst med löstagbara kanter.

    2. 2.

      Förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200°.

    3. 3.

      Vispa samman ingredienserna till fyllningen och häll i det gräddade pajskalet. Grädda pajen i cirka 25–30 minuter.

    4. 4.

      Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum i en absolut ren bunke. Vispa i sockret gradvis tillsammans med citrusjuicen till ett hårt skum. Bred marängen över och strö på kokosflagor.

    5. 5.

      Grädda ytterligare cirka 10 minuter. Låt svalna. Garnera med rivet limeskal.

Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?