Sätt ugnen på 180 grader. Krossa kexen till smulor, antingen i mortel eller i matberedare. Smält smöret i en kastrull och blanda ner smulorna.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smör- och smulblandningen i ett jämnt lager i formen. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Blanda limeskal och -saft med den kondenserade mjölken i en bunke. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner gulorna i limesmeten.
Vispa vitorna till ett styvt skum och vänd försiktigt ner skummet i limesmeten. Häll smeten i formen ovanpå den avsvalnande kakbottnen och grädda pajen 15-20 minuter. Den är klar när smeten har stelnat och ytan har fått fin färg. Ta ut och låt svalna. Låt sedan pajen stå i kylskåpet minst 2 timmar.
Servering: Lossa kanten på formen och lägg över kakan på ett serveringsfat. Vispa grädden och bred den över kakan. Garnera pajen med tunna limeskivor.