Limelax & senapstzatziki

Limelax & senapstzatziki

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
8 port
Frisk och snabblagad lax med spännande senapstzatziki.
Fler recept på:
Jul, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g gravad skivad lax
    2. skal av 1 apelsin
    3. skal av 1/2 lime
    4. saft av 1/2 apelsin
    5. saft av 1/2 lime
  1. Garnering

    1. apelsinklyftor
  2. Senapstzatziki

    1. 1 st liten gurka
    2. 2 dl matlagningsyoghurt
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk skånsk senap

Gör så här

    1. 1.

      Fördela laxskivorna på ett uppläggningsfat. Strimla skalen fint och strö strimlorna över laxen. Har du ingen ciselör kan du använda en potatisskalare, dela skalbitarna i smala strimlor i så fall.

    2. 2.

      Pressa citrussaften över laxen och låt laxen stå svalt i ett par tim.

    3. 3.

      Garnera med apelsinklyftor.

    4. 4.

      Senapstzatziki: Riv gurkan på det grova på rivjärnet. Krama ur allt vatten med hjälp av handen. Blanda samman urvattnad gurka med yoghurt, pressad vitlök samt senap och rör om. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera laxen tillsammans med såsen.

Tips från kocken

Strimla citrusfrukterna med ciselör eller potatisskalare.
Fler recept på:
Jul, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?