Limekräm i kopp

Av: / Foto: Ralph Månsson
180 min
4 personer
Krämen blir fast som en mousse eller fromage helt utan gelatin eller andra förtjockningmedel.
Annons

Ingredienser

    1. 2 st limer
    2. 3 dl vispgrädde
    3. ¾ dl strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Riv skalet och pressa saften ur limerna. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Koka upp grädde och socker i en kastrull under vispning och låt sedan sjuda ihop på medelvärme i 10 minuter. Vispa regelbundet.

    3. 3.

      Ta kastrullen från värmen och rör i limeskal och -saft. Låt stå en halv minut. Sila ner krämen i en hällvänlig kanna för att få bort skaldelar och kärnor.

    4. 4.

      Fördela krämen i små formar eller koppar. Kyl i 2–3 timmar tills krämen satt sig.

    5. 5.

      Servera gärna krämen med en liten kaka och färska bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?