Limecheesecake i långpanna

Limecheesecake i långpanna

Av: / Foto: Ralph Månsson
24 bitar
Riktigt smarrig limecheesecake gjord i långpanna.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 15 st digestivekex
    2. 150 g smält smör
  2. Fyllning 1

    1. 400 g naturell cream cheese
    2. 3 st medelstora ägg
    3. 1 1/2 dl socker
    4. rivet skal av 1 lime
  3. Fyllning 2

    1. 4 dl crème fraiche
    2. 1 msk vaniljsocker
    3. 1 dl siktat florsocker
  4. Garnering

    1. 1 dl torkad bär/fruktmix

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 °C. Smula sönder kexen i matberedare och blanda med smält smör. Klä en långpanna eller annan ugnsfast form, ca 22x26 cm, med bakpapper. Bre ut kexsmulorna i formen och platta till. Grädda i 5 minuter och låt svalna något.

    2. 2.

      Fyllning 1: Mixa ingredienserna till en jämn smet i matberedare. Fördela över kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 °C.

    3. 3.

      Fyllning 2: Blanda samman ingredienserna och bre ut den över fyllning 1. Grädda i ytterligare 6–7 minuter så att ytan stelnar lite grann. Låt kakan kallna helt.

    4. 4.

      Skär cheesecaken i rutor och toppa med de torkade bären.

Tips från kocken

Cheesecaken kan förvaras i kylen i ca 1 dygn.
Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?