Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad

Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 500 g köttfärs
    2. limeblad (torkade)
    3. 1 msk tomatpuré
    4. 1 msk vatten
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. 1 krm chiliflakes
    7. 1 tsk salt
  2. Limeyoghurt

    1. 2 dl matyoghurt
    2. 1 st lime
    3. 2 krm salt
  3. Nektarinsallad

    1. 500 g nektariner
    2. 1/2 st rödlök
    3. 1/2 kruka basilika
    4. 1 msk olivolja
    5. 2 tsk vitvinsvinäger
    6. salt
    1. 1 frp bulgur
    2. olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Biffar; Lägg ca 500 g nötfärs i en bunke. Tillsätt limeblad (smulad eller mortlad), 1 msk tomatpuré, 1 msk vatten, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 krm chiliflakes och 1 tsk salt.

    2. 2.

      Koka 1 frp bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.

    3. 3.

      Limeyoghurt; Lägg 2 dl matyoghurt i en liten skål. Blanda ner finrivet skal av en lime och 2 krm salt.

    4. 4.

      Nektarinsallad; Skär ca 500 g nektariner i tunna klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Grovhacka 1/2 gurka basilika. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner pressad saft av den använda limen, 1 msk olivolja och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt.

    5. 5.

      Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme 4-5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).

    6. 6.

      Servera limbladkryddade färsbiffar med bulgur, nektarinsallad och limeyoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?