Lime- och kokospaj

Lime- och kokospaj

Av: / Foto: Kent Jardhammar
90 min
6 portioner
Krämig lime- och kokospaj, servera med en piña colada-drink.
Fler recept på:
Baka, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 150 g smör
    2. 1 dl brun farin
    3. 1 dl kokosflingor
    4. 3 dl vetemjöl
    5. 3 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 400 g färskost
    2. 3 dl rörsocker
    3. 4 st ägg
    4. 1 msk vanillinsocker med äkta vanilj
    5. 1 st lime, rivet skal och saft
    6. 3 dl gräddfil
    7. 2 msk ljus rom (kan uteslutas)
  3. Servering

    1. ananas
    2. papaya

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, 24 cm. Ställ formen kallt 20 min.

    2. 2.

      Grädda skalet mitt i ugnen i 200° ca 15 min. Låt svalna.

    3. 3.

      Blanda osten med socker och ägg. Tillsätt vaniljsocker och lime. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen, 200°, 40 min.

    4. 4.

      Ta ut pajen och bred gräddfilen, ev blandad med 2 msk ljus rom, över och ställ in pajen ytterligare 5 min. Låt pajen svalna innan den serveras.

    5. 5.

      Servera pajen med fruktsallad av ananas och papaya.

Fler recept på:
Baka, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?