Lille Jansson – Vegetarisk Janssons frestelse

Lille Jansson – Vegetarisk Janssons frestelse

Av: / Foto: Pontus Ferneman
4 portioner
Janssons frestelse behöver inte sparas till julen, framförallt inte om man gör en vegetarisk variant. Prova vår variant på Janssons frestelse med grönkål och chèvre!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 kg potatis
    3. 2 gula lökar
    4. 3 dl repad grönkål
    5. 3 dl vispgrädde
    6. salt och peppar
    7. 1 dl ströbröd
    8. 25 g smör
    9. 100 g chèvreost, skivad
    10. 4 små kvistar rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och löken , riv dem grovt, strimla grönkålen. Blanda potatis, lök och grönkål och fördela i smorda portionsformar.

    2. 2.

      Häll över grädde, salta och peppra. Strö över ströbröd och hyvla över smöret.

    3. 3.

      Grädda ca 35 min. Lägg på chèvre och rosmarin och grädda i ytterligare ca 10 min.

Tips från kocken

Givetvis kan du tillaga rätten i en större form, tänk då bara på att tiden i ugnen ökar.
Är innehållet i detta recept olämpligt?