Libanesiska linser och bulgursallad

Libanesiska linser och bulgursallad

Av:
40 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 100 Gram Gröna Linser
    2. 1 Msk Tomatpuré
    3. 7,5 Dl Grönsaksbuljong
    4. 100 Gram Bulgur
    5. 1 St Citron
    6. 1 Msk Olivolja
    7. 2 St Skivade Gula Lökar
    8. 1 Tsk Strösocker
    9. 1 St Knippa Mynta
    10. Salt och peppar
    11. 3 St Finhackade tomater

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp linser, tomatpuré och buljon i en kastrull och låt koka upp. Minska värmen, lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt bulgur och citronsaft och krydda med salt och peppar. Låt koka i cirka 10 minuter tills all buljon kokat in.

    2. 2.

      Hetta under tiden upp olja i en stekpanna, lägg i lök och socker och fräs på låg värme tills löken är mörkbrun och harameliserats.

    3. 3.

      Rör ner myntan i lins- och bulgurblandningen. Servera rätten varm, toppad med karamerliserad lök och hackade tomater.

Är innehållet i detta recept olämpligt?