Libanesisk Tabouli

Libanesisk Tabouli

Av: / Foto: http://zeinaskitchen.se
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 knippe knippe persilja, ca 500 g
    2. 3 st tomater
    3. 2-3 st salladslökar eller en liten rödlök
    4. 1/2 dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
    5. 1 dl finhackad färsk mynta
    6. 2-3 st citroner
    7. 0,5 dl olivolja
    8. salt
    9. isbergssallad

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.

    2. 2.

      Lägg allting i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den. Bulguren ska inte blötläggas, annars får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja.

    3. 3.

      Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den.

    4. 4.

      Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!

Är innehållet i detta recept olämpligt?