Libanesisk falafel med auberginekräm och myntasallad

Libanesisk falafel med auberginekräm och myntasallad

Av:
40 min
4 port
Lakto-ovo veg
Annons

Ingredienser

    1. 4 port Falafel
    2. 3 dl Couscous
    3. 1 st Grönsaksbuljong
  1. Myntasallad

    1. 1 st Bananschalottenlök
    2. 1 ftp Cocktailtomater
    3. 1 st Gul paprika
    4. 1 frp Mynta
    5. Vitlöksklyftor
    6. Salt
    7. Svartpeppar
    8. 1 tsk Balsamvinäger
  2. Auberginekräm

    1. 1 st Aubergine
    2. 2 st Vitlöksklyftor
    3. 1 st Citron
    4. Olivolja
    5. 1 dl Matyoghurt
    6. Salt
    7. 1/2 tsk Chili flakes
    8. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 250 grader.

    2. 2.

      Dela 1 aubergine på längden och skär skåror i auberginen. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Ringla över 1/2 msk olivolja och 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen 20-22 min.

    3. 3.

      Myntasallad: Finhacka 1 bananschalottenlök och bladen från 1 förp mynta. Halvera 1 förp cocktailtomater. Dela och skär 1 gul paprika i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda med 1 tsk balsamvinäger, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 krm salt och lite nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Häll 3 dl couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp 5 dl vatten och 1 tärning grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå 10-15 min. Fluffa grynen med en gaffel.

    5. 5.

      Auberginekräm: Gröp ur fruktköttet från den rostade auberginen med en sked. Lägg aubergine, 2 vitlöksklyftor (pressade), finrivet skal och pressad saft från 1 citron och 1 tsk olivolja i en mixerbunke. Mixa till en slät kräm. Blanda ner 1/2 tsk chili flakes, 1/2 tsk salt och 1 dl matyoghurt med en sked. Smaka av med lite nymald svartpeppar.

    6. 6.

      Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tillaga 2 förp falafel enligt anvisning på förpackningen.

    7. 7.

      Servera nystekt falafel med couscous, auberginekräm och myntasallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?