Leverpastej

Leverpastej

Av:
Kan frysas och håller några dagar i kylen. God att äta som den är, varm, serverad ungefär som en köttfärslimpa. Godast ljummen och går bra att värma. Servera på ett salladsblad med en hyvlad skiva smör och så lite persilja och hackat äpple.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklinglever
    2. 1 kruka färsk timjan
    3. 1 gul lök
    4. 3 ägg
    5. salt
    6. peppar
    7. ev buljong
    8. ev 100 g färs, fett eller svål
    1. plommon
    2. äpple

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Lägg lever (och eventuell färs), timjan, lök, och kryddor i mixer eller matberedare.

    3. 3.

      Separera äggulorna och -vitorna. Häll gulorna i mixern och äggvitorna i en separat bunke.

    4. 4.

      Kör mixern tills allt är välmixat till en smet.

    5. 5.

      Vispa vitorna hårt. Vänd ner smeten från mixern i bunken med äggvitorna. Vänd ner för att smeten ska bli fluffig.

    6. 6.

      Häll upp i en smord form, panna eller muffinsformar. Grädda i ca 45 min – 1h.

    7. 7.

      Håll lite koll på färgen. Kan börja på 200 grader och sen sänka temperaturen rejält ungefär halva tiden. Det finns dock en risk med att sänka för snabbt, eftersom den sjunker ihop lite.

Är innehållet i detta recept olämpligt?