Lever- och baconpasta

Lever- och baconpasta

Av:
20 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g ungnötlever
    2. 2 dl mjölk
    3. 200 g morötter i tärningar
    4. 100 g rotselleri i tärningar
    5. salt och peppar
    6. 200 g champinjoner i fjärdedelar
    7. 2 klyftor vitlök, pressade
    8. 70 g bacon i bitar
    9. 0,5 tsk timjan
    10. 0,5 dl matlagningsvin
    11. 1,5 dl lätt-crème fraîche
    12. 280 g pasta
    13. 100 g cocktailtomater

Gör så här

    1. 1.

      Lägg levern i mjölk några timmar. Ta upp levern och skär den i strimlor.

    2. 2.

      Fräs morot och rotselleri i hälften av smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över rotfrukterna i en gryta.

    3. 3.

      Fräs svamp, vitlök och bacon i sitt eget fett i stekpannan. Lägg över det stekta i grytan.

    4. 4.

      Stek levern i resten av smöret, sänk temperaturen och låt det bli genomstekt. Salta och peppra. Lägg över köttet i grytan.

    5. 5.

      Tillsätt timjan, matlagningsvin och lätt-crème fraîche. Låt grytan koka ihop i några minuter.

    6. 6.

      Servera med pasta och cocktailtomater.

Är innehållet i detta recept olämpligt?