Lever med gräddsås

Lever med gräddsås

Av: / Foto: svensktkott.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g nötlever, i skivor
    2. 1,5 msk smör
    3. malen vitpeppar
    4. salt
  1. Gräddsås

    1. 3 dl grädde
    2. 2 msk koncentrerad kalvfond
    3. 1 tsk kinesisk soja
  2. Till servering

    1. kokt potatis
    2. rårörda lingon

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort hinnor och senor från levern. Skölj levern i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Stek i omgångar i smör på medelvärme, ca 2 minuter per sida.

    2. 2.

      Koka upp grädde, fond och soja. Sänk värmen och låt sjuda till tjockare konsistens.

    3. 3.

      Servera levern med gräddsåsen, lingon och kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?