Lergrytekotlett

Lergrytekotlett

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kg Benfri kotlettrad
    2. 1 Lök
    3. 2 Morötter
    4. 1 Msk Olja
    5. Citronsaft
    6. 1/2 Dl Chilisås
    7. 1 Tsk Salt
    8. 1/2 Tsk Svartpeppar
    9. 1 Tsk Smulad rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Putsa kotlettraden men behåll en del av fettet så köttet blir saftigt med fin stekyta.

    2. 2.

      Ansa och skär löken i klyftor. Skala och tärna morötter. Lägg grönsakerna i botten på lergrytan. Lägg kotlettraden ovanpå, skåra ett rutmönster med vass kniv på ovansidan.

    3. 3.

      Blanda olja, citronsaft, chilisås, salt, peppar och rosmarin och bred över köttet. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 250°. Stek köttet i 1 timme och 45 minuter utan att öppna grytan under tiden.

    4. 4.

      Servera gärna med tzatziki och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?