Lenas lax

Lenas lax

Av:
30 min
4
Riktigt läcker är denna asiatiska lax i ugn med len avokadokräm. Ingefära, soja och wasabi ger en rätt som påminner om sushi. Servera med basmati- eller jasminris eller nudlar.
Annons

Ingredienser

  1. 4 bitar lax (à ca 150 g) Marinad 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) finrivet skal av 1 lime 2 msk färskpressad limesaft 1 msk japansk soja 1 msk skalad, finriven ingefära 1/2 msk flytande

Gör så här

    1. 1.

      Tina laxen om den är fryst.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175°C.

    3. 3.

      Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden.

    4. 4.

      Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och blanda med laxen. Avokadokräm: Dela och krama ur kärnorna på tomaterna, skär dem i tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa avokadoköttet och blanda det med wasabi, limesaft och tomattärningarna. Smaksätt med salt och peppar.

    5. 5.

      Sätt in laxen mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills innertemperaturen är 56°C. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.

    6. 6.

      Till servering: Servera laxen med marinaden i formen, avokadokrämen, Gurk- och blomkålssallad och kokt ris eller nudlar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?