LCHF-sill på tre sätt

LCHF-sill på tre sätt

Av:
15 min
1 port
Vill du lägga in alla tre sorterna behövs totalt 600 gram sill, se då till att tredubbla ingredienserna i lagen.
Annons

Ingredienser

  1. Inläggning

    1. 200 g sill eller strömming, rensad, färsk eller fryst
    2. 2 dl vatten
    3. ½ dl ättika, 12%
    4. 2 tsk salt
    1. 1 dl majonäs
    2. 1,5 dl majonäs
    3. 1 msk dijonsenap
    4. 5 hela vitpeppar, bortlade
    5. 1 msk dill, hackad
    6. 2 msk gräslök eller rödlök, finhackad
    7. salt
    8. peppar
  2. Senapsstill

    1. 1,5 dl majonäs
    2. 1 msk dijonsenap
    3. 1 msk grovkornig senap
    4. ½ msk vitvinsvinäger
    5. 2 msk dill, finhackad
    6. salt
  3. Currysill med äpple

    1. 1,5 dl majonäs
    2. 2 msk gräslök, finhackad
    3. 1 msk curry
    4. ½ äpple, syrligt
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Enklast är att köpa rensad och filéad strömming eller sill. Färsk eller fryst, det går bra med vilket som. Det ska inte vara urvattnade saltsillfiléer utan färsk eller fryst fisk.

    2. 2.

      Ta bort skinnet. Det funkar bäst om du lossar skinnet med tummen där ena filén är som tjockast och sedan drar. Gör det samma med den andra filén.

    3. 3.

      Skölj fisken och låt rinna av. Blanda lagen och häll över.

    4. 4.

      Låt marinera i 4–6 timmar eller över natt i burk med lock.

    5. 5.

      Häll av lagen och låt fisken rinna av ordentligt.

    6. 6.

      Blanda alla ingredienser till såsen och varva sedan sill och sås i en ren glasburk med lock. Sillen är klar efter två dagar och håller sedan ytterligare 3-4 dagar i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?