LCHF - Mumsig fiskgryta

LCHF - Mumsig fiskgryta

Av:
20 min
2 Port
Per portion: Kcal 544 Protein 24 gr 18% Fett 44 gr 72% Kolhydrater 8 gr 6%
Annons

Ingredienser

    1. 250 gr Torsk eller laxfilé
    2. eller hälften av varje
    3. 1.5 Charlottenlök
    4. 5 cm Purjolök
    5. 1/2 msk Smör
    6. 1/2 msk Olivolja
    7. 2 dl Fiskbuljong
    8. 1 dl Creme fraiche
    9. 1/2 dl Grädde
    10. 1 msk Tomatpuré
    11. 1 tsk Färsk dragon
    12. alt. 1/2 tsk torkad
    13. 1 st dillkvist
    14. 1/2 dl Vitt vin
    15. Salt och vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär purjon i ringar samt finhacka löken och fräs sedan i smör samt olja på lågvärme i 3-4 minuter.

    2. 2.

      Häll över buljongen och rör ner tomatpuré, timjan, creme fraiche, grädde samt vin och låt grytan småkoka i 10 min. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Skär fisken i ca 3x3 cm stora kuber. Lägg i fisken och sjud försiktigt i ytterligare 8-10 min tills fisken är genomkokt.

    4. 4.

      Smaka av med salt och krydda upp om det behövs. Servera med blomkålsris, blomkålsmos eller valfria kokta grönsaker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?