LCHF-köttfärs i brödform med medelhavstouch

LCHF-köttfärs i brödform med medelhavstouch

Av: / Foto: Mikael Laurell
80 min
4 portioner
Supergod, matig köttfärslimpa med skal av ost och aubergine. Servera med en matig sallad med grönsaker, rostade solrosfrön och olivolja.
Annons

Ingredienser

  1. Abergineskal

    1. 1-2 St Aubergine
    2. 2 Tsk Salt
    3. 2 Msk Olivolja
  2. Fyllning

    1. 1 St Gul lök
    2. 2 Klyftor Vitlök
    3. 200 g Champinjoner
    4. 600 g Blandfärs
    5. 25 g Soltorkade tomater
    6. 100 g Tomatpuré
    7. 2 Msk Paprikapulver
    8. 3 Krm Cayennepeppar
    9. 2 Krm Svartpeppar
    10. 2 Krm Salt
    11. 1 Tsk Salvia
    12. 1 Glas Vatten
    13. 0,5 dl Skivade svarta oliver
  3. Montering

    1. 1 Msk Flytande margarin
    2. Många Skivor Ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skölj och skiva auberginen i c:a 5mm tjocka skivor.

    3. 3.

      Pensla skivorna med olivolja och salta dem.

    4. 4.

      Baka skivorna i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader tills de fått fin färg. Låt svalna.

    5. 5.

      Hacka lök och vitlök, stek gyllene, ta åt sidan.

    6. 6.

      Rensa och skölj champinjonerna, stek gyllene, ta åt sidan.

    7. 7.

      Stek köttfärsen, tillsätt tomater, kryddor och vatten. låt puttra under omrörning tills vattnet kokt bort.

    8. 8.

      Tillsätt lök, vitlök, champinjoner och oliver, blanda väl samt ta av från värmen.

    9. 9.

      Pensla brödformen med margarinet. Dressa formens sidor och botten med aubergineskivor samt ett lager ostskivor.

    10. 10.

      Ta i hälften av fyllningen, täck med ett lager ostskivor. Ta i resten av fyllningen och avsluta med ett lager ostskivor.

    11. 11.

      Gratinera i ugnen i 20 minuter på 200 grader.

    12. 12.

      Låt svalna lite och vänd sedan upp på en skärbräda och servera i skivor med sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?