LCHF Bröd

LCHF Bröd

Av: / Foto: CARIN I GÖTEBORG
60 min
6 St
Äntligen ett bröd som känns som ett vanligt bröd - utan äggsmak eller för mycket kornighet.
Annons

Ingredienser

  1. Torra ingredienser

    1. 4 Dl Mixade melonkärnor
    2. 2 Msk Fiberhusk
    3. 2 Tsk Bakpulver
    4. 1 Tsk Salt
  2. Vätska

    1. 3 Dl Gräddfil
    2. 2 St Ägg
    3. 1/2 Dl Smält smör

Gör så här

    1. 1.

      Ugn: 225 grader Tid: 25-28 minuter

    2. 2.

      Mixa gärna en hel påse med melonkärnor och häll upp i en burk så du har färdigt mjöl även till nästa bakning. Med detta recept så kan du blanda ner alla igredinser i en mixer och köra på max hastighet. Men om du vill så kan du blanda alla torra ingredienser först och sedan tillsätta vätskan.

    3. 3.

      Ta fram en plåt - gärna perforerad men glöm inte att smörja den så att bröden inte fastnar. Annars går det även bra med att lägga bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Forma degen till det du vill ha så som frallor, korvbröd, hamburgerbröd eller pizzabotten.

    4. 4.

      Pensla med ägg, grädde eller mjölk och ställ in i ugnen.

    5. 5.

      Låt svalna på ett galler och avnjut en god frukost eller vad du nu tänkt dig.

    6. 6.

      Dessa frallor blir bäst att förvara i burk utan plastpåse - för de kan bli lite blöta. Eller så går det utmärkt att frysa ner.

Är innehållet i detta recept olämpligt?