Laxtartar med pepparrot och senap

Laxtartar med pepparrot och senap

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 400 g lax
    2. 2 äggulor
    3. 2 msk schalottenlök (hackad)
    4. 1 msk ättiksprit, 12%
    5. 2 msk skånsk senap (eller grovkornig)
    6. 0,5 krm salt
    7. 1 knippe blandade blad och ogräs (t ex spenat, mangold, maskrosblad, rucola)
    8. 8-12 tomater
    9. 0,5 krm peppar
    10. 5 cm pepparrot
    11. 3 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Skär laxen i kuber, 1-2 cm.

    2. 2.

      Blanda lax, äggula, hackad lök, ättika, senap och salt. Låt marinera 10 min.

    3. 3.

      Rensa och sköt de gröna bladen. Plocka i mindre bitar eller strimla.

    4. 4.

      Skär tomaterna i 2-3 cm tärningar.

    5. 5.

      Lägg upp laxtartaren och toppa med tomater, gröna blad och riven pepparrot. Ringla över lite olja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?