Laxtartar med färsk pepparrot

Laxtartar med färsk pepparrot

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
4 personer
Normalt ska lax som ska ätas rå först ha varit fryst i 3 dygn. Undantaget är, enligt Livsmedelsverket, odlad lax.
Fler recept på:
Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 8 tunna skivor av en ljus baguette
    2. 150 g lax
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. 2 msk fint skuren gräslök
    5. 1 msk finhackad dill
    6. 1 msk mycket finhackad lök
    7. 1 st knivsudd rivet citronskal
    8. salt och peppar
    9. 4 msk färskriven pepparrot
    10. 1–2 msk kapris
  1. Dressing

    1. 2 tsk dijonsenap
    2. 1 tsk vitvinsvinäger
    3. lite salt och finmalen vitpeppar
    4. ca 1 dl rapsolja
  2. Garnering

    1. krasse
    2. ev citronskiva

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Låt laxen tina om du använder fryst.

    2. 2.

      Torka brödskivorna i ugnen tills de är torra och krispiga men inte har fått någon färg. Det tar 15–20 minuter.

    3. 3.

      Skär laxen i mycket små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ner senap, gräslök, dill, lök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Dressing: Blanda senap, vitvinsvinäger, vitpeppar och salt i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under omrörning.

    5. 5.

      Fördela laxblandningen på fyra brödskivor och lägg över de andra skivorna som lock. Toppa med riven pepparrot och eventuellt lite krasse. Ha gärna lite kapris och en skiva citron till. Servera med dressingen.

Fler recept på:
Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?