Laxtartar i snapsglas

Laxtartar i snapsglas

Av: / Foto: Eva Hilden Smith
15 min
8 portioner
Laxtartar i snapsglas – smidigt och festligt format.
Fler recept på:
Citron, Avokado, Chili, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 150 g kallrökt laxfilé
    2. 1 st schalottenlök
    3. 1/2 st röd chilifrukt
    4. 2 tsk dijonsenap
    5. rivet skal av 1 lime eller 1/2 citron
    6. 1 msk pressad lime- eller citronsaft
    7. 1 st avokado
    8. 1 krm svartpeppar
  1. Garnering

    1. citronmajonnäs

Gör så här

    1. 1.

      Tärna fisken smått. Skala och finhacka löken. Skär chilin mitt itu, skrapa ur kärnorna och finstrimla den. Blanda senap, chili och schalottenlök.

    2. 2.

      Tvätta citrusfrukten och riv skalet. Pressa ur saften. Skala och tärna avokadon. Blanda avokadoköttet med limeskalet och -saften så mörknar den inte så lätt. Blanda fisk, avokado och lökblandningen. Smaka av med peppar.

    3. 3.

      Lägg laxblandningen i snapsglas och toppa med majonnäs.

Fler recept på:
Citron, Avokado, Chili, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?