Laxtårta

Laxtårta

Av:
8 port
Annons

Ingredienser

  1. Botten:

    1. 200 gram Mörkt bröd, kavring
    2. 50 gram Smör
  2. Fyllning:

    1. 5 st Ägg
    2. 200 gram Rökt lax
    3. 1 dl Gräslok (hackad)
    4. 2 msk Senap
    5. 2 dl Lätt creme fraiche
    6. 0.5 tsk Salt
    7. 1 krm Vitpeppar
    8. 100 gram Löjrom eller stenbitsrom

Gör så här

    1. 1.

      Finfördela bröder i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut i form med löstagbar botten (24 cm). Ställ i kylen.

    2. 2.

      Hårdkoka, skala och hacka äggen. Finhacka laxen och gräslök.

    3. 3.

      Blanda ägg, lax, gräslök och senap. Rör försiktigt ner creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 2h.

    5. 5.

      Till servering: Garnera med romen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?