Laxspett i limemarinad

Laxspett i limemarinad

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
Snabbt och gott med läckra laxbitar som gottat till sig i en ört- och limemarinad. Servera med limesmör och smörslungad färskpotatis.
Fler recept på:
Citron, Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 600 g skinn- och benfri laxfilé
  1. Marinad

    1. 1 st lime, saft + skal
    2. 2 msk finhackad dill
    3. citronpeppar
    4. 2 msk olivolja
    5. 1 msk flytande honung
  2. Garnering

    1. dill
    2. lime

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg 8 träspett i vatten.

    2. 2.

      Putsa laxen och skär den i avlånga bitar. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i laxen, låt marinera i 1 timme.

    3. 3.

      2 Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp och torka av laxen. Trä upp laxbitarna på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla mitt i ugnen i 10–12 minuter. Garnera med dill och limeklyftor vid serveringen.

Fler recept på:
Citron, Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?