Laxsnurror med dadlar och getost

Laxsnurror med dadlar och getost

Av:
20 min
24 st snurror
Annons

Ingredienser

    1. 100 g torkade el färska dadlar
    2. 200 g naturell färskost
    3. 12 skivor rökt lax (ca 400 g)
    4. 1 msk olivolja
    5. 2 msk mellangrädde

Gör så här

    1. 1.

      Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Blanda dadlarna med färskosten.

    2. 2.

      Lägg ut laxskivorna lite omlott som en rektangel, ca 25*35 cm, på platsfolie.

    3. 3.

      Bred den rumsvarma ostkrämen över och rulla ihop från långsidan som en rulltårta, med hjälp av folien. Vida folien hårt kring rullen.

    4. 4.

      Vira sedan in rullen hårt i aluminumfolie. Vrid om ämdarma som en smällkaramell.

    5. 5.

      Lägg rullen i kylen ca 2 timmar. Lägg rullen i frysen ca 30 min innan den skärs upp i skivor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?