Laxsida med svamp- och chilisås

Laxsida med svamp- och chilisås

Av:
55 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g laxsida utan skinn
    2. salt och peppar
  1. Svamp- och chilisås

    1. 1 gul lök
    2. 1/2 röd chili
    3. smör
    4. 1 msk vetemjöl
    5. 2 dl vispgrädde
    6. 0,5 dl mjölk
    7. 200 g shiitakesvamp
    8. salt och peppar
    9. 0,5 dl finklippt gräslök
    10. 1,5 dl riven ost

Gör så här

    1. 1.

      Lägg laxsidan i en smord ugnsform. Salta och peppra

    2. 2.

      Hacka löken. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och dela den i riktigt små bitar. Fräs lök och chili mjuk och glansig i en kastrull

    3. 3.

      Strö över mjölet. Rör med en trägaffel så att det löser sig. Tillsätt grädde och mjölk. Småkoka såsen under omrörning i 5 min

    4. 4.

      Dela shiitakesvampen i bitar. Stek den i smör (eller margarin) i en riktigt varm stekpanna, hälften åt gången. Salta och peppra

    5. 5.

      Tillsätt svampen och gräslök till såsen. Häll den över laxen. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen, 225 grader i ca 25 min

    6. 6.

      Garnera med finklippt gräslök och servera med valfritt tillbehör

Är innehållet i detta recept olämpligt?