Laxsallad med svamp och fänkål

Laxsallad med svamp och fänkål

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
4 personer
Lyxig laxsallad!
Fler recept på:
Sallad, Dill, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 600 g gravad lax
    2. 150 g färska champinjoner
    3. ca 1/2 dl olivolja
    4. 2–3 msk hackad dill
    5. salt och peppar
    6. 1/2 litet fänkålshuvud
    7. 2 morötter
    8. 7 cm purjolök
    9. 25 g rucolasallad
    10. 1 litet romansalladshuvud
    11. 1/2 dl olivolja
  1. Dressing

    1. 2 dl gräddfil
    2. 2 msk majonnäs
    3. 1 tsk dijonsenap
  2. Servering

    1. ev rostat surdegsbröd

Gör så här

    1. 1.

      Skär laxen i skivor.

    2. 2.

      Dela champinjonerna i kvartar och lägg i en bunke tillsammans med olivolja och hackad dill. Krydda med lite salt och peppar och rör om.

    3. 3.

      Skär fänkål, morötter och purjolök tunt och blanda ihop det med rucola och grovt skuren romansallad. Ringla olivolja över och krydda med lite salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg upp salladen på ett fat och fördela champinjonerna och laxen på toppen.

    5. 5.

      Rör ihop alla ingredienserna till dressingen och servera till salladen. En bit rostat surdegsbröd är gott till.

Fler recept på:
Sallad, Dill, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?