Laxsallad med primörer

Laxsallad med primörer

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
En vårlig sallad på lax, sparris, rädisor och andra primörer.
Fler recept på:
Sallad, Bröllop, Blomkål, Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 knippa små morötter
    2. 10 st färskpotatisar, kokta
    3. 1/2 st blomkålshuvud
    4. 1 bunt grön sparris
    5. 1 knippa rädisor
    6. 1 st ask krasse
    7. 1/2 dl grovt hackad dill
    8. 250–300 g varmrökt lax
  1. Gräddfilssås

    1. 1 dl gräddfil
    2. 1 msk skånsk senap
    3. 1/2 msk flytande honung
    4. salt, svartpeppar
  2. Krutonger

    1. 2–3 skivor kavring
    2. neutral olja
    3. flingsalt
  3. Garnering

    1. rädisor med blast

Gör så här

    1. 1.

      Ansa alla rotfrukter och grön- saker, dela blomkålen i mindre bitar. Koka alltsammans i omgångar i lättsaltat vatten. Börja med potatis och morötter som behöver 10–20 minuters koktid, beroende på storlek. Fortsätt med blomkål och sparris, som bara behöver några minuter, och sist rädisorna som bara ska koka ca 30 sekunder.

    2. 2.

      Blanda alltsammans tillsammans med dill och krasse och lägg upp på ett generöst fat.

    3. 3.

      Dela laxen i mindre bitar och fördela över salladen.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 200 grader. Kantskär kavringen och skär i tärningar. Blanda dem med olja, salta och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 5–10 minuter tills de fått fin färg. Toppa salladen med krutongerna.

    5. 5.

      Blanda gräddfil, senap, honung. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till salladen.

Fler recept på:
Sallad, Bröllop, Blomkål, Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?