Laxröra med konjaksrussin

Laxröra med konjaksrussin

Av: / Foto: Anders Norrsell
20 min
8 bufféportioner
Smarrig laxröra med konjaksrussin. Låt russingen dra tillsammans med konjaken i en timma.
Fler recept på:
Citron, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl gula russin
    2. 2 msk konjak
    3. 150 g kallrökt lax, skivad
    4. 175 g färskost med pepparrotssmak
    5. 1 citron, finrivet skal + saften av 1/2
    6. salt, peppar
    7. 1/2 dl grovt hackade hasselnötter
  1. Garnering

    1. konjaksrussin
    2. små laxbitar

Gör så här

    1. 1.

      Låt russinen dra i konjaken i minst 1 timme.

    2. 2.

      Skär laxskivorna i små bitar.

    3. 3.

      Blanda färskost, citronskal och -saft. Smaka av med lite salt och peppar. Vänd ner lax, hackade nötter och halva mängden konjaksrussin.

    4. 4.

      Fördela blandningen på skedar.

    5. 5.

      Garnera med resten av russinen och eventuellt små bitar av lax.

Tips från kocken

Om du fördrar att servera rörorna på en bit bröd eller knäckebröd så går det självklart lika bra.
Fler recept på:
Citron, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?