Laxpudding med pepparrot

Laxpudding med pepparrot

Av: / Foto: Ragnar Ómarsson
50 min
6 portioner
En ljuvlig liten pudding med smak av pepparrot och rökt lax. Du förbereder den enkelt dagen före festen.
Fler recept på:
Dill, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 150°
    2. 200 g rökt lax
    3. 4 dl vispgrädde
    4. 4 st ägg
    5. 2 msk riven pepparrot, färsk eller från tub
    6. 1 dl hackad dill + några kvistar till dekorering
    7. salt och nymald peppar
    8. tunna citronskivor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i små bitar och fördela i portionsformar, men spara en fjärdedel till dekoration.

    2. 2.

      Koka upp grädden. Knäck äggen i en bunke, häll över den varma grädden och vispa ihop till en äggstanning.

    3. 3.

      Tillsätt pepparrot, dill, salt och peppar. Fyll formarna med äggstanningen. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.

    4. 4.

      Dekorera med resterande lax, citronskiva och en dillkvist

Fler recept på:
Dill, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?