Laxpasta med krämig spenat

Laxpasta med krämig spenat

Av: / Foto: tasteline
15 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 280 g tagliatelle
    2. 400 g laxfiléer
    3. 1 liten purjolök
    4. 1 st citron
    5. 2.5 dl grädde
    6. 80 g babyspenat
    7. 1 dl parmesanost
    8. 1 msk olivolja
    9. 0.75 tsk flingsalt
    10. 1 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Tärna laxen. skölj och skiva purjolöken fint. Skrubba citronen i ljueet vatten, riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.

    3. 3.

      Fräs purjolök i 1 msk olja i 2 minuter utan att den tar färg. Tillsätt grädde, citronskal och citronsaft. Tillsätt laxen. Låt puttra under lock i 3 minuter. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Häll av och vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt spenaten. Krydda med 3/4 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Servera med parmesanost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?