Laxmuffins

Laxmuffins

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
12 stycken
Recept på glutenfri laxmuffins - perfekt som en lättre förrätt!
Fler recept på:
Bröllop, Sallad, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 3 ½ dl filmjölk
    2. 1 tsk fiberhusk
    3. 1 st ägg
    4. 2 dl majsmjöl
    5. 2 dl rismjöl
    6. 1 msk bakpulver
    7. 1 dl rapsolja
    8. 100 g kallrökt lax
    9. 1 näve rucolasallad
    10. flingsalt
  1. Senapssås

    1. 3 msk grovkornig senap
    2. 2 msk flytande honung
    3. 1/2 dl hackad dill
    4. 2 dl rapsolja
    5. salt och peppar
  2. Tillbehör

    1. 1 citron

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rör ut fiberhusk i filmjölken, låt svälla 5 minuter. Tillsätt ägg och mjölsorterna blandade med bakpulver och rapsolja.

    3. 3.

      Strimla hälften av laxen och blanda med hackad rucola. Fyll muffinsblecken till 2/3 med muffinssmet, lägg i lax och hackad rucola. Strö över flingsalt och grädda i ca 20 minuter.

    4. 4.

      Rör under tiden samman senap, honung och dill. Vispa i rapsoljan och krydda såsen. Toppa muffinsen med resterande laxskivor skurna i bitar, strö lite rucola runt om och häll över av såsen.

Fler recept på:
Bröllop, Sallad, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?