Laxmousse

Laxmousse

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
6 personer
En god mousse fint serverad i snapsglas. Löjrommen kan bytas ut mot röd rom. Låt moussen stelna några timmar i kylen innan servering.
Fler recept på:
Dill
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gelatinblad
    2. 100 g kallrökt lax, skivad
    3. 2 dl crème fraiche
    4. 1/2 dl finhackad dill
    5. 1/4 dl finhackad gräslök
  1. Garnering

    1. lax
    2. dill
    3. löjrom

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.

    2. 2.

      Hacka laxen fint, men spara en skiva till garnering. Blanda lax med crème fraiche, dill och gräslök.

    3. 3.

      Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska. Smält dem i en kastrull med några droppar vatten.

    4. 4.

      Rör ner några matskedar av crème fraiche-röran i gelatinet, blanda väl. Rör ner resten av röran och fördela den sedan i glas. Låt dem stå svalt i ett par timmar i kylskåp.

    5. 5.

      Dela den sparade laxskivan i 6 delar och rulla ihop till snurror. Garnera mousseglasen med en laxsnurrorna, lite löjrom och dill.

Fler recept på:
Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?