Laxgryta med räkor och gremolata

Laxgryta med räkor och gremolata

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g laxfilé
    2. 500 g räkor m. skal
    3. 2 tärn. grönsaksbuljong
    4. 2 dl vatten
    5. 2 tsk tomatpuré
    6. 1/2 msk limesaft/citronsaft
    7. 2 dl vispgrädde
    8. 1 dl crème fraiche
    9. 1 msk vetemjöl
    10. 1 tsk salt
    11. 1 krm cayennepeppar
  1. Gremolata

    1. 2 citroner
    2. 1 dl hackad persilja
    3. 2 klyftor vitlök, hackade
    4. 1 dl riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Börja med gremolatan. Raspa av det gula på citronskalet och blanda med persilja, vitlök och ost

    2. 2.

      Skär fisken i 3 cm stora bitar utan skinn och ben. Skala räkorna

    3. 3.

      Hacka buljongtärningarna och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vatten, tomatpuré, limesaft, grädde, crème fraiche och mjöl i kastrullen och koka upp under omrörning. Sjud några min under fortsatt omrörning

    4. 4.

      Lägg ner laxbitar, salt och cayennepeppar

    5. 5.

      Sjud grytan ca 5 min. Strö över räkor och lite av gremolatan

    6. 6.

      Servera med kokt ris eller potatis, gröna ärter, gremolata och sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?