Laxgryta i kokosmjölk med ananas och mango chutney

Kay

Laxgryta i kokosmjölk med ananas och mango chutney

Av:
2 personer
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 st gul lök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 0,5 st paprika
    4. 0,25 st ananas (fryst)
    5. 1,5 tsk rapsolja
    6. 2 dl kokosmjölk
    7. 0,75 tsk soja, japansk
    8. 0,75 tsk grönsaksbuljong
    9. 5 cl mango chutney
    10. 250 gr laxfiléer
    11. 0,5 krm salt
    12. 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Tina laxen och ev ananasen. Koka riset.

    2. 2.

      Skala och klyfta löken och skala och finhacka vitlök. Skölj paprikan och skär i bitar. Skala ananasen och skär i kuber.

    3. 3.

      Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs samman ca 2 min under omrörning.

    4. 4.

      Tillsätt kokosmjölk, vatten, soja, buljong och mango chutney. Låt grytan puttra under lock ca 5 min.

    5. 5.

      Skär varje laxfilé i 4 bitar lägg ner dem i grytan och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Servera tillsammans med ris och ev lite extra mango chutney vid sidan om.

Är innehållet i detta recept olämpligt?