Laxgratäng med kaviarsås

Laxgratäng med kaviarsås

Av:
60 min
4 Fisk
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 600 G Potatis
    2. 1 Dl Grädde
    3. 1 St Ägg
    4. 600 G Lax
    5. Salt
    6. Peppar
  2. Sås

    1. 2 Msk Finhackad lök
    2. 1 Msk Smör
    3. 2 Dl Grädde
    4. 1 Dl Mjölk
    5. 3 Msk Kaviar kalles
    6. 0,5 Dl Hackad dill
    7. 2 Dl Västerbottenost riven
  3. Garnering

    1. 150 G Skalade räkor
    2. 1 St Ägg
    3. Dill
    4. 0,5 St Rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Mos: skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, blanda potatisen med grädden och vispa till mos. Blanda ner ägget och smaksätt med salt och peppar. Moset ska inte vara löst.

    2. 2.

      Sås: fräs löken i smöret i en kastrull någon minut. Häll på grädden och mjölken. Tillsätt kaviar och dill. Koka upp och blanda ner osten. Red med majsstärkelse utrört lite vatten. Salta och peppra.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 °. Spritsa moset längs kanten på en eldfast form. Skär laxen i mindre bitar och lägg i mitten på formen. Häll såsen över och ställ in i ugnen tills moset och såsen får fin färg, cirka 20 minuter.

    4. 4.

      Hacka räkorna och äggen grovt. Skär löken tunt. Garnera gratängen med räkor, ägg, lök och några dillvippor. Servera med en enkel sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?