Laxfyllda pannkaksrullar med citronkompott

Laxfyllda pannkaksrullar med citronkompott

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
8 rullar
Enkel plockrätt som går bra att förbereda en dag i förväg och förvara i kylen. Med en grönsallad till, så har du en lunch till 4 personer.
Fler recept på:
Pannkakor, Sallad, Dill, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 8 pannkakor, ca 15 cm i diameter
  1. Laxröra

    1. 2 salladslökar
    2. 200 g varmrökt lax
    3. 200 g naturell färskost
    4. 2 msk färskriven pepparrot
  2. Citronkompott

    1. 2 citroner
    2. 1 gul lök
    3. 1/2 dl strösocker
    4. 1/2 dl vatten
  3. Garnering

    1. riven färsk pepparrot
    2. dillvippor

Gör så här

    1. 1.

      Citronkompott: Skär bort citronernas skal och skär fruktköttet i bitar. Ta bort eventuella kärnor. Skala och hacka löken. Lägg löken och fruktköttet i en kastrull ihop med socker och vatten och låt småsjuda i 15–20 minuter till en marmeladliknande konsistens. Rör om då och då.

    2. 2.

      Laxröra: Skiva salladslöken fint och skölj den. Rör ihop med övriga ingredienser till laxröran.

    3. 3.

      Bre på laxröran på pannkakorna och rulla ihop dem. Skär upp varje rulle i 3–4 bitar och servera med citronkompotten. Garnera gärna med liten riven pepparrot och lite dill.

Fler recept på:
Pannkakor, Sallad, Dill, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?