Laxfjäril med smörkokta rötter & grönt

Laxfjäril med smörkokta rötter & grönt

Av: / Foto: Katja Kristoferson
25 min
2 personer
En omega-3-boost som alltid går hem.
Fler recept på:
Citron, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 150 g svartrötter
    2. 1 dl grönsaksbuljong Ⓖ Ⓛ
    3. ½ msk smör Ⓛ
    4. 150 g morotsstavar
    5. ett knippe färsk timjan
    6. 75 g sockerärter
    7. 2 st fjärilsskurna laxbitar à 150 g
    8. salt
    9. nymald vitpeppar
    10. 1 tsk pressad citron
  1. Tillbehör:

    1. citronklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skala svartrötterna och skär dem i 6 cm långa bitar. Lägg dem efter hand i kallt vatten så att de inte mörknar.

    2. 2.

      Koka upp buljong och smör och lägg ner morötter och svartrötter. Lägg på timjan och sjud under lock 7–8 minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Lägg ner sockerärterna och låt dem koka med cirka 2 minuter.

    3. 3.

      Krydda laxfjärilarna och halstra dem cirka 2 minuter på varje sida.

    4. 4.

      Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar, med laxen intill. Smaka av kokspadet med några droppar citronsaft och servera det som skysås till grönsakerna och laxen.

Fler recept på:
Citron, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?