Laxfilé med rödlökscreme

Laxfilé med rödlökscreme

Av:
4 port
608 kcal
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 400 g haricots verts
    2. 50 g färsk parmesanost
    3. 1/4 st saft av 1/4 citron
    4. 4 st laxfiléer á 175 g
    5. lite citronpeppar
    6. några citronskivor
  2. Rödlökscréme

    1. 1 st röd lök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 tsk olivolja
    4. 2 dl creme fraiche
    5. 2 msk hackad färsk gräslök
    6. lite salt o svartpeppar
    7. 1/4 st saft av citron

Gör så här

    1. 1.

      Börja med rödlökscremen. Skala o strimla rödlöken. Finhacka vitlöksklyftan.

    2. 2.

      Bryn lök o vitlök några minuter i en stekpanna med olivolja på svag värme. Ställ åt sidan o låt svalna.

    3. 3.

      Blanda löken med creme fraiche o gräslök. Smaka av med salt, svartpeppar o citronsaft.

    4. 4.

      Koka bönorna i lättsaltat vatten i någon minut. Häll av vattnet o blanda med parmesan o lite citronsaft.

    5. 5.

      Strö citronpeppar på laxen o grilla den i 3-4 minuter per sida.

    6. 6.

      Servera med haricots verts o rödlökscreme. Dekorera med citronskivor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?