Laxfilé med krämig tomatsås

Laxfilé med krämig tomatsås

Av:
30 min
4
Väldigt enkelt och gott
Annons

Ingredienser

    1. 4 Laxfiléer
    2. Flingsalt
    3. nymalen svartpeppar
    4. Olivolja
    5. 3 Vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
    6. 300 g körsbärstomater, halverade
    7. 175 g babyspenat
    8. 2 dl vispgrädde
    9. 1 dl färskriven permasan
    10. 1 kruka färsk basilika
    11. 3 msk Smör
    12. Citronklyftor till garnering
  1. Ris eller pasta

Gör så här

    1. 1.

      Torka av laxen med hushållspapper och krydda med flingsalt och peppar.

    2. 2.

      Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna. Stek laxen på medelvärme i cirka 2 minuter per sida tills den får fin yta. Lägg över på en tallrik.

    3. 3.

      Sänk värmen och smält smöret. Tillsätt vitlöken och fräs försiktigt tills den tills den börjar dofta, men akta så den inte bränns. Tillsätt tomater, salt och peppar. Låt tomaterna puttra tills de börjar gå sönder och lägg sedan ner spenaten. Låt den mjukna en aning och tillsätt grädde, permasan och rivna basilikablad. Spar några till dekoration. Låt sjuda tills såsen kokat ihop.

    4. 4.

      Lägg tillbaka laxen i såsen och låt den puttra med tills den blir genomvarm och börjar skiva sig när du petar på den.

    5. 5.

      Garnera med basilikablad och servera med citronklyftor, ris eller pasta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?