Laxfilé med getost och parmaskinka

Laxfilé med getost och parmaskinka

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 portioner
Laxfilé med getost, parmaskinka med potatissallad.
Fler recept på:
Sallad, Chèvre, Basilika, Potatis, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portionsbitar laxfilé à ca 125 g
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm peppar
    4. 150 g bredbar getost, chèvre
    5. 2 msk hackad färsk basilika
    6. 4 skivor parmaskinka
  1. Potatissallad

    1. 1 kg färskpotatis
    2. 4 msk olja
    3. 1 tsk salt
    1. 150 g sockerärter
    2. 1/4 st skivad rödlök
    3. 200 g delade små tomater
    4. 50 g oliver
    5. 1/2 påse småsallad, 40 g
    6. 2 msk olja
    7. 2 tsk flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta och klyfta potatisen. Blanda den med olja och lägg ut på ett ugnssäkert fat. Strö salt över, stek i ugnen i 225° ca 30 min.

    2. 2.

      Lägg laxbitarna på ett ugnssäkert fat, salta och peppra. Gör ett snitt i den tjockaste delen. Blanda ost och basilika, fyll skåran med osten. Vira en skinkskiva runt varje laxbit, stek dem i ugnen ca 20 min.

    3. 3.

      Koka sockerärterna några min i saltat vatten. Blanda sockerärter, rödlök, tomater, oliver och sallad med olja och flingsalt. Blanda ner potatisklyftorna i salladen.

    4. 4.

      Servera laxen med potatissalladen.

Fler recept på:
Sallad, Chèvre, Basilika, Potatis, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?