Laxceviche med mango, gurka och koriander

Laxceviche med mango, gurka och koriander

Av: / Foto: Lena Grenfelt
10 min
6 portioner
Här ska laxen få mest plats, så gör störst bitar av den. Serveras naggande god i nubbeglas.
Fler recept på:
Bröllop, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 300 g salmalax
    2. 1 st färsk eller fryst mango (i bitar)
    3. 1/2 st gurka (i bitar)
    4. 1 st rödlök (finhackad)
    5. 1 st chili (urkärnad och finhackad)
    6. 3 st pressade limefrukter
    7. 2 krukor färsk koriander
    8. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Rör samman salmalax i långa tunna skivor, mangobitarna, gurkbitarna, rödlöken, chilin, de pressade limefrukterna samt krukorna koriander.

    2. 2.

      Smaka av med lite flingsalt. Låt stå svalt i minst 3 timmar, rör om någon gång. Servera i små nubbeglas.

Fler recept på:
Bröllop, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?