Laxceviche med avocado, sesam, chili och koriander

Laxceviche med avocado, sesam, chili och koriander

Av:
30 min
4 pers
Min egen tolkning av ceviche med inspiration ifrån Mexico
Annons

Ingredienser

  1. Grund

    1. 400 g Fröjaloin
    2. 1 st Lime
    3. 1 1/2 tsk Flingsalt
    4. 2 msk Sesamolja
    5. ca 3 cm Spansk peppar
    6. 1/2 st Vitlök, solo
    7. 2 st Avocado
  2. Tillbehör

    1. 1/2 Kruka Koriander
    2. 1 st Baguette
    3. Ev 8 st Gröna oliver

Gör så här

    1. 1.

      Skiva laxen i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Se till att de inte överlappar varandra för mycket

    2. 2.

      Droppa saften från en limefrukt över laxen och se till så att alla bitar får några droppar lime

    3. 3.

      Krossa flingsalt med hjälp av fingertopparna och strö över fisken. Se till så att alla bitar får några flingor

    4. 4.

      Låt vila i ca 15 min. Då kommer färgen på laxen ändras och bli lite grumlig

    5. 5.

      Droppa några droppar sesamolja på varje laxbit och strö över finhackad vitlök och chili

    6. 6.

      Lägg upp skivad avocado och små buketter sv koriander på samma fat

    7. 7.

      Servera med baguette och ev. även gröna oliver

Är innehållet i detta recept olämpligt?