Laxcarbonara

Laxcarbonara

Av: / Foto: Snott
35 min
4 Portioner
Väldans gitt!
Annons

Ingredienser

    1. 2 St Smala purjolökar
    2. 400 g Pasta penne
    3. 2 dl Frysta ärtor
    4. 2 dl Vispgrädde
    5. 2 st Äggulor
    6. 2 dl Finriven parmesanost
    7. 2 Skivor Dagsgammalt bröd
    8. 1 msk Kapris
    9. Salt
    10. Svartpeppar
    11. Smör
    12. Olja

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan i en stor kastrull

    2. 2.

      Snitta, ansa och skiva purjolöken och skölj den väl. Mjukstek purjolöken i smör i en stor stekpanna på låg värme, ca 15 minuter, den ska bli helt mjuk, glansig och mjäll.

    3. 3.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, och låt ärtorna kola med de sista minuterna.

    4. 4.

      Rör ihop grädde, äggulor och parmesanost och krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Hacka brödet smått och stek smulorna gyllene i en stekpanna i smör eller olja, låt svalna på hushållspapper.

    6. 6.

      Spara någon deciliter av pastavattnet innan pastan hälls av. Blanda pastan i kastrullen med den stekta purjolöken och gräddblandningen, över svag värme, men låt det inte koka. Späd med pastavattnet vid behov. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Lägg upp pastan i tallrikar, toppa med lax, brödsmulor, kapris och parmesanost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?