Laxcannelloni

Laxcannelloni

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
4 personer
Recept laxcannelloni kan förberedas innan och bara gratineras när gästerna kommer.
Fler recept på:
Blomkål, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 st blomkålshuvud
    2. 300 g varmrökt lax
    3. 3 msk riven pepparrot
    4. 2-3 dl crème fraiche
    5. 1 pkt cannellonirör
  1. Ostsås

    1. 3 dl vispgrädde
    2. salt, peppar
    3. 150 g riven mozzarella
    4. 3 msk riven parmesan
    5. 1 dl hackade örter, t ex persilja och dill
    6. 10 bitar soltorkad tomat i olja
  2. Dekoration

    1. färska örter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skär blomkålen i buketter, koka i lättsaltat vatten, häll av och mixa till en slät kräm tillsammans med varmrökt lax, riven pepparrot, crème fraiche. Lägg fyllningen i cannellonirören, gärna med hjälp av en spritspåse. Lägg i smord ugnsfast form.

    3. 3.

      Koka upp grädden till ostsåsen, salta och peppra, häll i den rivna osten och låt den smälta. Tillsätt hackade örter och hackad soltorkad tomat. Häll över gratängen och ställ in i ugn ca 40 minuter.

    4. 4.

      Strö över färska örter.

Fler recept på:
Blomkål, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?