Laxburgare med papaya och limedressing

Laxburgare med papaya och limedressing

30 min
4 Portioner
Läckra laxburgare med fräscha tillbehör!
Fler recept på:
Burgare, Sallad, Rödlök, Vitlök, Avokado
Annons

Ingredienser

  1. Laxburgare med papaya och limedressing

    1. 500 g urbenad laxfilé
    2. 0.5 gul lök
    3. 1 st Ägg
    4. 2 msk hackad koriander
    5. 3 msk matlagningsgrädde
    6. Salt
    7. peppar
    8. 1.5 dl ströbröd
    9. 1 liten papaya
    10. 1 rödlök
    11. 1 avokado
    12. grön sallad
    13. 2 dl lättcrème fraiche
    14. 1 limefrukt
    15. 1 vitlöksklyfta
    16. färsk koriander
    17. 4 st hamburgerbröd

Gör så här

    1. 1.

      Kör laxen tillsammans med lök, ägg, koriander och matlagningsgrädde i en matberedare till en slät färs. Salta och peppra. Forma laxfärsen till fyra lika stora bollar, platta till och vänd runt dem i en skål med ströbröd.

    2. 2.

      Stek i rikligt med smör, 3-4 minuter på varje sida. Skär upp papayan i skivor och grilla den några minuter på varje sida på utegrillen eller i en grillpanna på spisen. Det är absolut värt besväret, papayan blir mycket sötare och godare.

    3. 3.

      Lägg upp laxburgarna på ett gott bröd med grönsallad, de grillade papayaskivorna, avokadoskivor och fina rödlöksringar. Toppa med limedressingen och fina blad av koriander.

Tips från kocken

Servera burgarna med hemmagjorda hamburgerbröd.
Fler recept på:
Burgare, Sallad, Rödlök, Vitlök, Avokado
Är innehållet i detta recept olämpligt?