Laxburgare med grönt mos och citronsmör

Laxburgare med grönt mos och citronsmör

Av:
30 min
4 port
Smaksätt gärna burgarna med vitlök, chili, färska eller torkade örtkryddor och curry eller finhackad småkapris? Smöret kan smaksättas med färskriven pepparrot eller vitlök och chili! Moset med lite finhackad färsk persilja, basilika, koriander i, ½-1 dl.
Annons

Ingredienser

  1. Laxburgare

    1. 600 g lax
    2. 1 ägg
    3. 1/2 gul lök (riven eller finhackad)
    4. 1 tsk salt
    5. 1/2 tsk peppar
    6. 50 g smör (stekning)
  2. Smaksättning burgare

    1. vitlök
    2. chili
    3. curry
    4. örter
    5. kapris
  3. Grönt mos

    1. 500 g broccoli
    2. 150 g smör
    3. salt
  4. Smaksättning grönt mos

    1. persilja
    2. basilika
    3. koriander
  5. Citronsmör

    1. 100 g smör (rumstempererat)
    2. 2 msk citronsaft
    3. flingsalt
    4. peppar
  6. Smaksättning citronsmör

    1. vitlök
    2. chili
    3. pepparrot

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 120 grader. Skär fisken i kuber eller bitar. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.

    2. 2.

      Mixa cirka 30-45 sekunder tills det blir en grov färs. Kör inte för länge för då kan biffarna bli för kompakta.

    3. 3.

      Forma 6–8 platta burgare och stek 4-5 minuter på varje sida på medelhög värme i rikligt med smör eller olja. Efterstek i ugnen medan du gör resten av rätten.

    4. 4.

      Ansa och dela broccolin i buketter. Ta gärna med stammen, hackad i mindre bitar.

    5. 5.

      Koka i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills broccolin är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd. Häll av vattnet.

    6. 6.

      Mixa med smör och parmesan i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Lägg smöret och citronsaften i en skål och vispa ett par minuter med elvisp. Smaka av med salt och peppar om du vill. Servera direkt till laxburgarna och moset.

Är innehållet i detta recept olämpligt?