Laxburgare

Laxburgare

Av:
6 burgare
Annons

Ingredienser

    1. 600 gram laxfilé (skinn- och benfri)
    2. 3 st salladslökar
    3. kapris
    4. 1 gul lök
    5. 1 citron
    6. 1 ägg
    7. salt, peppar
    8. cayennepeppar
    9. paprikakrydda, örter
    10. Tillbehör (se recept)

Gör så här

    1. 1.

      Hacka upp den gula löken och laxen grovt och skiva salladslöken fint. Lägg laxen och den gula löken i en matberedare och krydda med salt, peppar, cayenne, paprika och valfria örter. Mixa snabbt ihop till en smet. Häll sedan i salladslöken och forma biffar.

    2. 2.

      Tillaga biffarna i ugnen i cirka 15-20 minuter på 200 grader (går säkert bra att steka också).

    3. 3.

      Servera i hamburgerbröd. Förslag på tillbehör: limeaioli, picklad rödlök, krispig sallad, tabasco, avokado, bönsallad (blanda olika bönor med vinäger, dijonsenap, olivolja, örter, lite honung, salt och peppar).

Är innehållet i detta recept olämpligt?